Parcours

Mandel Classic start aan de Sporthal Ingelmunster en trekt richting Vlaamse Ardennen. De deelnemers van onze vorige edities weten dat we voor een gevarieerd en aantrekkelijk parcours zorgden. Elk jaar proberen we wat te variëren.

Lange kasseistroken worden vermeden. Er wordt gekozen voor enkele minder gekende kuitenbijters of glooiende stroken en u komt op wegen die u misschien nog niet kende. Hoorde u al van Bossenaere, het Livierenbos, Fayte of de Kauwenberg? Vlaamse Ardennen op alternatieve wijze dus!

Het parcours van de familietocht (24 km) en de 45 km werd helemaal hertekend en gaan een andere richting uit! 80% van het parcours is nieuw. De stopplaats hebben we behouden. Het gratis ijsje dat we jullie aanbieden was echt te lekker…

De 69 km kent een andere aanloop richting Anzegem, er zijn stevige aanpassingen aan de 95 en 115 km en de lus van de 140 km is volledig vernieuwd. De Ten Bossestraat (remember Johan Musseeuw?), de helling De Fayte en de heel mooie omgeving rond de Everbeekse Bossen en Livierenbos zorgen ervoor dat dit een topparcours is.

Vergeet niet te lachen naar onze fotografen! Ze staan op alle afstanden klaar om jullie een gratis herinnering aan te bieden! De afstanden 69 – 95 – 115 – 140 km krijgen dit jaar een gratis energiegel bij de inschrijvingstafel.

Parcours 25 km (familietocht)

Het parcours van onze familietocht werd voor 80% vernieuwd! De tocht gaat over rustige landelijke wegen tussen Mandel en Leie. Ideaal voor een echte “keuveltocht” met het gezin. Zowel op zaterdag 31 augustus als op zondag 1 september kan u starten tot 15u00

Tijdens de rit bieden wij u een gratis ijsje aan bij onze stopplaats “Het Melkhuisje” in Oostrozebeke. Achteraf kan u genieten van een lekkere Kwaremont en/of een Agristo-frietje op ons terras.

Parcours 45 km 

Het parcours van de 45 km werd volledig hertekend en is voor 80% veranderd. Het is vrij vlak en kronkelt langs rustige landelijke wegen. Ook in 2024 voorzien we voor deze afstand een gratis ijsje op de stopplaats “Het Melkhuisje” in Oostrozebeke. Starten kan op zaterdag 31 augustus 2024 en zondag 1 september 2024 tot 14u00. Uiteraard verwachten we u achteraf terug voor een lekkere Kwaremont, een Agristo-Frietje en/of gratis boterham!

Tevens een ideale afstand voor deelnemers met een elektrische fiets! Uiteraard zijn die ook meer dan welkom!

Parcours 69 km

Het parcours van de 69 km reikt tot aan de Schelde. De aanloop richting Anzegem is dit jaar helemaal gewijzigd. We passeren in Tiegem, Ingooigem, Anzegem, enz. Dit langs mooie landelijke en vaak ongekende wegen. Er staan wat klimkilometers (400 hoogtemeters) op het menu maar die blijven relatief beperkt. We voorzien voor deze tocht 1 rijkelijke bevoorrading. Starten kan op zaterdag 31 augustus tot 14u00 en zondag 1 september 2024 tot 12u00. Als extraatje krijgt u al een gratis Born Energiegel mee aan de start! Aan u de keuze waar u die zal inzetten!

Parcours 95 km

Een parcours voor de geoefende fietser maar toch een haalbare kaart. We rijden tot Etikhove en Oudenaarde. Nieuw is de helling “Bossenaere”. Met 2 bevoorradingen moeten de 650 hoogtemeters zeker verteerd kunnen worden. Op zaterdag 31 augustus 2024 kan u voor deze afstand starten tot 13u00 en op zondag 1 september 2024 tot 11u00. Als extraatje krijgt u al een gratis Born  Energygel mee aan de start! Ga dus zeker langs aan de Born Energystand

Parcours 115 km

Een mooi en uitdagende afstand is onze 115 km. Voor de geoefende fietser. 860 hoogtemeters. Op zaterdag 31 augustus 2024 kan u starten tot 12u en op zondag 1 september tot 10u00. We voorzien 3 mooie bevoorradingen op deze afstand! Als extraatje krijgt u al een gratis Born Energygel mee aan de start!

Parcours 140 km

De lus van de 140 km werd volledig hertekend! We zorgen voor een Johan Musseeuw moment en nemen de Ten Bossestraat, de helling De Fayte en de heel mooie omgeving rond de Everbeekse Bossen en Livierenbos zorgen ervoor dat dit een topparcours is.

Onze langste afstand kan zowel op zaterdag als op zondag worden gereden en is ons paradepaardje. Op zaterdag 31 augustus 2024 kan u starten tot 11u00 en op zondag 1 september 2024 tot 9u00.  Een aantal hellingen staan op het programma, waardoor u 1200 hoogtemeters zal verzamelen. We voorzien maar liefst 4 bevoorradingen! Voor de iets meer dan geoefende fietser en een mooie uitdaging! Als extraatje krijgt u al een gratis Born Energygel mee aan de start! Go for it!

Hellingen en bevoorradingen