Pascal Dewinter wint 2de tijdrit Mandelfietsers

Op 23 juni organiseerde Mandelfietsers, na de succesvolle editie, de 2e editie van hun tijdrit. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooi evenement vol ambiance van te maken.

De zon was van de partij, veel lachende gezichten en gemotiveerde leden aan de start en er werd een startpodium gebouwd inclusief rookmachine. Veel ambiance dus aan de start- en aankomstplaats in de Doelstraat (café De Hazekapel).

De Mandelfietsers tijdrit is geen snelheidsproef maar een precisieproef. De deelnemers leggen een afstand af van 42 km in 2 ronden (netjes uitgepijld) en moeten op voorhand hun snelheid voorspellen. De rit gebeurt dan zonder garmin, noch telefoon, noch “fietscomputertjes”. Wie het dichtst bij de eigen voorspelde snelheid eindigt, is de winnaar. Iedereen maakt dus kans, ook als je bv. een snelheid hebt voorspeld van 23 km/uur.

De winnaar werd Pascal Dewinter. Hij voorspelde een gemiddelde van 27,89 km/uur en kwam uit op 27,98 km/uur of slechts 8 seconden van zijn voorspelde tijd! Het podium werd vervolledigd door Wouter Declercq (17 seconden verschil) en Pedro Delaere (18 seconden verschil). Lies Behaeghe werd de beste vrouw met een verschil van slechts 26 seconden.

Dikke pluim aan de deelnemers en respect voor het organiserend tijdritcomité die opnieuw heel wat energie en tijd in dit initiatief staken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *