Mandelfietsers trapt het seizoen af met eerste Ingelmunsterse fietszegening

Op zondag 6 maart start het nieuwe seizoen voor Mandelfietsers Ingelmunster. De A, B en C ploeg starten om 8u30 aan het lokaal De Hazekapel in de Doelstraat. Het jaar start met een primeur nl. de eerste fietszegening in de gemeente Ingelmunster waar Mandelfietsers mee de schouders onder steekt. De zegening gaat door om 9u00 aan de ingang van de St. Amandskerk. Iedereen, dus ook niet-mandelfietsers, is welkom!

De club gaat het 54ste seizoen in en werd naar aanleiding van de 50ste verjaardag “koninklijk”. Naast de wekelijkse ritten op zondag staan ook enkele speciale ritten (oa Halle, Sluis, West-Vleteren, Koksijde, enz…) op het programma. Daarnaast trekken in mei 35 leden een week naar Calpe en wordt op 3 en 4 september de 3e editie van Mandel Classic georganiseerd. Een toer- en familietocht met start en aankomst aan de sporthal van Ingelmunster.

De vereniging bloeit en telt ondertussen 170 leden. Dit jaar meldden zich al opnieuw 22 nieuwe leden aan. De afgelopen jaren was er een duidelijke instroom van jongeren en vrouwelijke leden.

Vanaf midden april blinken de leden in een volledig nieuwe uitrusting. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door enkele trouwe sponsors die al jaren een belangrijke steun zijn. Daarnaast zijn enkele vrijwilligers onmisbaar voor de vereniging. Elke fietsgroep wordt bv gevolgd door een volgwagen. Onze volgers zorgen voor veiligheid, hulp bij pech, volle bidons, enz…

Veiligheid, respect en vriendschap zijn enkele kernwoorden binnen de club. We kijken uit naar een mooi fietsjaar en vele onvergetelijke momenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *